massagepistol efter træning

Få mere ud af træningen med massage

Udover at være afslappende, kunne afhjælpe mange forskellige smerter, og generelt have en positiv indflydelse på dit velvære, både fysisk og mentalt, så kan massage faktisk også have en rigtig god effekt hvis du bruger den korrekt, før eller efter træning.

Løsner affaldsstoffer

Når du får en god massage af dine muskler, så sker der det at affaldsstofferne nemmere fjernes, fibrene bliver mere smidige og blodtilførslen i musklerne øges, hvilket gør at dine muskler kan yde lidt ekstra.

Du kan både bruge massage til at forberede din krop til en ekstra hård præstation, som f.eks. en konkurrence, eller bare en ekstra hård træning.

Derudover kan du også bruge massagen til at undgå stive og overanstrengte muskler, og i sidste ende eventuelle sportsskader.

Dog skal du være obs på at hvis du allerede har en sportsskade, må du endelig ikke forsøge at massere den væk.

Skader skal nemlig altid behandles af en professionel.

Sportsmassage eller fysioterapeut.

Hvis du gerne vil have noget ud af din massage i forhold til din træning, så kan det være en fordel at gøre brug af en sportsmassør eller en fysioterapeut der ved noget om træning, krop og massage.

Hvis du ønsker hyppige massager i forbindelse med dine træninger, så kan det dog også hurtigt blive en omkostningsfuld affære, så et godt alternativ kan være selv at lære teknikker til at massere egne muskler.

Få en bedre massage derhjemme

Der findes forskellige teknikker til hjemmemassage af egne muskler som du kan lære, og du kan også bruge forskellige redskaber.

En massagepistol er f.eks. et godt redskab til at afhjælpe ømme muskler eller forberede dig en effektiv omgang træning.

Der er dog stor forskel på massagepistoler, både kvalitet og pris. Hvis du vil sammenligne lidt forskellige modeller, kan du læse denne artikel om de bedste massagepistoler i test.

Vigtige råd til hjemmemassage

Massage er et godt supplement til træningen, og godt for dit velvære, men for meget og forkert massage kan gøre mere skade end gavn, så derfor er der en række råd som du altid bør huske på når du udfører massage derhjemme.

  • Masser aldrig en skade.
  • Brug ikke massage hvis du har feber, da massage sætter gang i en proces hvor der udskilles affaldsstoffer. Når du har feber, er kroppen nemlig allerede selv i gang med dette, og kroppen har brug for at arbejde i fred.
  • Tryk aldrig direkte på rygsøjlen eller i led som knæ og albuer.
Scroll to Top